NLPspel.nl

“Elke vorm van leren, ervaren en veranderen gebeurt onbewust.
Spelen is echter het summum van onbewust leren.”

 

 

© NLPspel.nl 2015

Peter Dalmeijer

Peter is directeur/oprichter van het NLP instituut Vidarte en Internationaal gecertificeerd NLP trainer sinds 1994.
Naast zijn werk in ’s-Hertogenbosch heeft hij NLP (Master) Practitioners opgeleid in Duitsland en Italië. Hij studeerde Onderwijskunde en was jarenlang actief als coach in de sportwereld, als docent in het HBO onderwijs en als trainer in het bedrijfsleven. Hij verzorgt jaarlijks opleidingen in NLP en Systemisch werk. Zijn opleiding systemisch coachen vormt een integratie van NLP en Systemisch werk. Peter heeft meerdere NLP technieken ontworpen en trainingsproducten voor organisaties en de sportwereld ontwikkeld.

Als trainer en ontwikkelaar in het bedrijfsleven heeft hij voor veel organisaties gewerkt. Bijzonder daarbij is de duurzame samenwerking met Rabobank Nederland waar hij o.a. de methodiek en training(en) Een Goed Gesprek heeft ontwikkeld voor adviseurs en managers, die hij samen met een team Vidarte-trainers meerdere jaren binnen lokale banken verzorgt. Binnen onderwijs en zorg heeft hij managementleergangen ontwikkeld en uitgevoerd. De laatste jaren combineert hij vooral principes uit organisatie opstellingen, coaching en teamontwikkeling. Bij alle bedrijfstrainingen van Vidarte gaan de persoonlijke groei en professionaliteit hand in hand.

Creativiteit, flexibiliteit, beweging en humor zijn onmisbare elementen in zijn werk. Muziek is zijn passie, zowel het bespelen van basgitaar als het luisteren naar muziek en bezoeken van concerten van zijn helden zoals Bruce Springsteen, Neil Young, Joe Bonamassa en Bonnie Raitt. Ook in zijn trainingen maakt hij veelvuldig gebruik van muziek als metafoor. Het kiezen van de juiste liedjes om een boodschap te onderbouwen is een kick voor hem.

De dynamiek en energie van een team en opleidingsgroep blijft hem boeien en inspireren. Het overdragen van (NLP) technieken en vaardigheden is prachtig maar de echte verandering begint bij de attitude van mensen, de levenshouding. Het in werk zetten van persoonlijke ontwikkeling daar gaat het hem écht om!’