NLPspel.nl

“Je gaat het inderdaad pas zien als je het door hebt.
Sta jezelf toe om te gaan spelen en je verrijkt je mogelijkheden”

playschema

 

JA! IK WIL EEN NLPSPEL!

 

Waarom een toolkit in spelvorm?

NLP is uniek omdat het ons inzicht en instrumenten geeft die gaan over de vorm van onze communicatie. Communicatie gaat natuurlijk altijd ergens over. Dat is de inhoud, ook wel ‘wat’ genoemd. NLP gaat niet over ‘wat’ we communiceren, maar over ‘hoe’ we communiceren. De vorm van communicatie wordt door de NLP’ers vaak beeldend en levend gemaakt door plaatsankers aan te brengen. Aan de hand van kaartjes, briefjes, gekleurde objecten, stoelen en andere vormen leren NLP cursisten met de NLP technieken en principes te werken. Met diezelfde plaatsankers werken ook NLP coaches en –trainers voortdurend.

Deze toolkit is ontstaan uit het gebruiken van deze plaatsankers. Peter Dalmeijer, NLP trainer sinds 1994, doet niets liever dan ‘spelen met NLP’. Zowel in de opleidingen van zijn instituut Vidarte als ook binnen in company trainingen voor bedrijven zoekt Peter voortdurend naar beeldende en levende vormen om de communicatie(principes) tussen mensen speels en zichtbaar te maken. Als een van de eerste NLP’ers in Nederland heeft Peter coaching en NLP met elkaar verbonden. Deze onbewuste zoektocht heeft geleid tot het gebruik van visuele hulpmiddelen (plaatsankers) waaruit spontaan een spelvorm ontstond. In 20 jaar ‘out of the box’ spelen in coachopleidingen en NLP trainingen heeft het spel zichzelf steeds meer laten zien. Cursisten reageerden enthousiast op de spelvorm, wat veel aha momenten en blije gezichten opleverde. Na 2 jaar bijschaven en door-ontwikkelen ligt de toolkit er nu. Speel je mee? Als je van NLP houdt dat is dit een must, zowel voor de beginner als de ervaren Practitioner.

Er zijn alleen maar winnaars!

NLPSPEL.NL is eigenlijk meer een NLP toolkit dan een spel. Een spel kent winnaars en verliezers en dat is hierbij niet het geval. Er zijn alleen maar winnaars, er is dus geen sprake van competitie. Er is wel een spelelement aanwezig en dat is het spelen met NLP. Een toolkit waarmee je kunt spelen, dat is het eigenlijk. En dat is leerzaam en leuk!

De toolkit kun je spelen met twee-, drie- of viertallen in de rollen coach, coachee (de klant van de coach), observator (de feedbackgever) en de meta (de coach van de coach). De toolkit bestaat uit 4 grondplaten, 40 opdrachtkaarten, 5 setjes modelkaarten, een coachhoek met 10 coachkaarten en een handleiding met uitleg over toolkit en instructies over de 3 verschillende manieren hoe je het spel samen kunt spelen. Vandaar: ‘spelen, leren en coachen met de NLP toolkit. Er is een lerende speelwijze, een spelende variant en een coachende vorm. Dat maakt de toolkit NLPSPEL.NL een waardevol middel voor ‘NLP lovers’! Samengevat kunnen we zeggen dat deze toolkit een NLP Practitioner opleiding in spelvorm is.

 

 

 

 

Reacties van Spelers

Agnes

Agnes

“Avontuurlijk en uitdagend!”