NLPspel.nl

WORKSHOP NLPspel.nl

Het NLPspel.nl is ontwikkeld door Peter Dalmeijer.  NLP is te mooi om er niet mee te spelen. Dat gaan we in deze workshop dan ook doen. We gaan spelen met het spel. Een unieke manier om snel het spel snel te leren, of op een spelende manier nog beter te worden als coach. Peter legt al spelend in deze workshop de essentie van het spel uit, de drie vormen en de concrete toepassingen. We gaan vooral doen, want dat maakt spelen leuk.

Wat gaan we doen in de workshop?

1. Korte uitleg over het spel:   Wat zit er in het spel?

In de speldoos kom je de volgende onderdelen tegen: 1 handleiding, 4 grondplaten, 40 opdrachtkaarten, 10 coachkaarten en 6 setjes modelkaarten (grondankers)

Je komt in de doos eigenlijk een NLP practitioner opleiding in spelvorm tegen. Het NLP coachmodel wordt op de grond gelegd (4 grondplaten), elke plaat heeft 10 opdrachtkaarten en tevens liggen er nog 6 NLP modellen (grondankers) op de grond, dat zijn de plekken waar je de opdrachten kunt uitvoeren. Dan zijn er als reflectie op jouw eigen coachgedrag nog 10 coachkaarten en je kunt gaan spelen!

© NLPspel.nl 2015

 

 

2. Ervaren van de drie toepassingen:   Hoe speel je het spel?

Je kunt het spel op drie manieren spelen. Het verschil zit ‘em in het doel waarmee je speelt.  Die drie manieren zullen we hier uitleggen:

1.  De lerende vorm: leren van NLP

Het doel van deze lerende vorm is: NLP leren toepassen en hanteren. Je oefent en leert dus met elkaar. Hierbij staat vooral het leren van de coach centraal en daaraan is de vraag of het probleem van de coachee ondergeschikt.

2.  De spelende vorm: spelen met NLP

Deze spelende vorm lijkt veel op de lerende vorm, maar nu gaat de observator (en meta) de coach uitdagen om meer te gaan spelen met de technieken en modellen. Het doel is nu niet NLP leren, maar met NLP gaan spelen en dus onbewust bekwaam worden in het toepassen van de vormen.

3.  De coachende vorm: coachen met NLP

De coachende vorm is een stuk serieuzer dan de spelende vorm. Nu staat de vraag van de coachee centraal. Het spel wordt nu gebruikt om een vraag of probleem aan te pakken. De coach staat in dienst van de coachee.  Leren van en spelen met NLP zijn ondergeschikt aan de vraag van de coachee. Het is dus een coachsessie maar nu aan de hand van het spel.

3.  Spelen, leren en coachen:  En dan gaan we vooral spelen in 4-tallen.

Je gaat spelen in de rol van coach, coachee, observator en meta en ervaart hoe inspirerend het is om met het spel en NLP te gaan spelen.  De spellen zijn aanwezig en er zijn coaches die je helpen om lekker te kunnen spelen.  Er is ruimte om vragen te stellen, e.e.a. te proberen en te ervaren of het spel echt iets voor je is.

 

 

 

AANMELDINGSFORMULIER     PRAKTISCHE INFO

Reacties op de Workshop

Agnes

Agnes

“Avontuurlijk en uitdagend!”